ŞİFALI BİTKİLER
Evreni yaratırken yaradan her şeyi insanoğlunun hizmetine sunmuştur. Bunlardan en temel olanı da bitkilerdir. Onları öyle şekilde yaratmıştır ki büyümelerinde ve gelişmelerinden insanlara ihtiyacı yoktur.
Günümüzde sofralarımızda yiyecek ve evimizi renklendiren süslemek için kullandığımız bitkilerin biz insanlar üstünde etkileri saymakla bitmez.
Aslında bitkilerin yapılarına, şekillerine ve renklerine bakarak onların nelere iyi geldiğini, hangi hastalıklarda kullanıldığını anlayabiliriz.
İnsanlığın hizmetine verilen her bir bitkinin insan vücuduna fizyolojik ve psikolojik olarak inanılmaz faydası vardır. Birbirinden şekil ve renk olarak farklı olan bu canlılar binlerce yıldır hekimler tarafından hastalıkları tedavi etmek için kullanılır.
Yaz ve kış birbirinden pek çok farklı meyve, sebze hatta süs olarak kullandığımız çiçekler bizlere her daim şifa dağıtmaktadır.
Bunlardan cevizin şekli beyin yapısına benzer ve şaşırtan benzerlik ise beyin için faydalı yemiştir. Ayvanın kabuğu çay yapımında beraber ve ayrı yendiği zaman da soğuk algınlığına karşı direnci arttırmak için kullanılır. Su içinde haşlanmış ayvanın yenilmesi suyu ve posası ağız, boğaz yollarındaki yaraları tedavi ettiği gibi akciğerlerin temizlenmesinde de faydalıdır. Ağaçlarda ne kadar çok ayva olursa o kışın ne kadar çetin geçeceği söylenir. Ağaçlarda yetişen meyve miktarı insanlara bir takım konular hakkında aylar öncesinden haber vermektedir. Lavanta bitkisinin yağı cilt yaralarını tedavi ederken diğer taraftan bir çok temizlik ürünlerinde ve parfüm olarak kullanımımıza aldığımız önemli bir bitkidir. Tohumunun evde bir yerde asılı tutulması pozitif enerjileri çekmesine yardımcı olmaktadır. Anason bitkisi ise bağırsak mide ve pek çok ağrılara iyi geldiği gibi tohumunu yattığımız odada bulundurmamız gece rahat uyumamızı sağlar. Negatif enerjileri uzaklaştırmada faydalıdır.
Herkes tarafından bilinen Lokman Hekim, tüm hastalıkların tedavisinde tamamen bu canlıları kullanmıştır. Rabbimiz her derdi şifası ile birlikte yeryüzüne göndermiştir. Lokman hekim tarafından bitkilerin dile gelmesiyle bulunmuştur.